18 Mayıs 2010 Salı

Beni Benden Alanlar Vol. 1 - Norah Jones

 30 Mart 1979 doğumlu Hint asıllı amerikalı sanatçı. Müziğe 5 yaşında kilise korolarında şarkı söyleyerek başladı. İlk ödülleri 1996 yılında düzenlenen "Down Beat Student Music Awards" adlı yarışmada "En iyi caz vokalisti", "En iyi özgün kompozisyon" ödülleri oldu. Aynı zamanda okuyamaya devam eden Jones, okulunu tamamladıktan sonra İlhan Erşahin ile çalışmaya başladı. Türkiyeyi oldukça seven Jones bir süre Antalyada ki barlarda geceleri sahne almaya başladı daha sonra kendisine ödenen gecelik 40 dolarlık ücret (??!!!) fazla görülünce işinden ayrılıp ülkesine geri döndü ve 2002'de Türk yapımcı Arif Mardin'in keşifiyle çıkardığı ''Come Away With Me'' isimli albümüyle tüm dünyada 20 milyonun üzerinde satış grafiği elde etti ve bu albümden 7 Grammy kazandı.

  Şimdi resmi tanımını bir yana bırakıp Norah Jones'ı ele alırsak gerçekten mükemmel bir ses sahip, bir o kadar da mütevazi baldan tatlı bir kadın vokaldir kendileri. Sesini o kadar etkileyici kullanır ki yer gelir sizi alır uçurur, yer gelir çölün ortasında tek başına bırakır.

Kadifemsi sesiyle:




Ray Charles ile birlikte:



Ve Tom Waits coverı:

2 yorum:

Phantom of the Cinema dedi ki...

Off ki ne of. Önce Cat Power sonra Norah Jones. Şimdilik müzik seçimleri oldukça bana yakın. Norah Jones'ta favorim One Flight Down'dır. Gerçi bunu yazarken şu şarkıya da haksızlık mı ediyorum diyerek 10 şarkı geçti aklımdan ama.

Bir de br türlü şu kadının konserine gitmek mümkün olmadı. Bir daha gelse hayatımın akışını konser tarihine göre ayarlayacam.

GregorSamsa dedi ki...

bu sene jazz festivalinde yok ama seneye tekrar gelsin diye eylem mi yapsak ne?

Yorum Gönder