26 Nisan 2011 Salı

5 çocuk, yüzü boyalı


           görkemli bir katliamın ortasında, bir kaç ölü askerin veya askerlerden geri kalan kolun bacağın altında kalmış, ufak bir çocuk bedeni. kolları kaldıramıyor bu yükü, kalkmıyor yüzü yerden.insanlıkta onunla beraber gömdü yüzünü yere. kaldıranı öldürüyorlar.
          yüz üstü yatan beyaz bir çocuk, yüzü çamurdan siyah olmuş beyaz bir çocuk, şınav pozisyonunda kalkmaya çalışıyor, ölü bedenlerin altından.
          birinci deneme, hafif bir hareketlenme. ikincisi ufak bir hareketlenme. üçüncü ufacık bir kıpırtı. dördüncü hiç olmadı, beşinci fikrinde bile doğmadı. azalarak bitti yüzü siyah çamurlu beyaz çocuğun, fosforlu takati.
Çekip mavzerler çıkardılar oyluk etlerinden
Durdular ite çakala karşı yarin kapısında
   -Cahit Zarifoğlu
         4 çocuk göründü düşünce mahsulü, kurşun geçirmez. işlemiyor salyalı çakaların kurşunları. barut kokusu bile almıyor burunları.
         4 çocuk göründü uzakta, belki de yakında. 4 siyah çocuk, yüzü beyaz boyalı 4 siyah çocuk kaldırdı kanlı bedenleri, kırmızıya hiç bulaşmadan. güç oldular, kuvvet oldular, metanet, takat oldular, takati bitmiş sıfatı namühime.
        5 çocuk oldular, 5 renkten bağımsız çocuk. hem-rah oldular, hem-dem oldular, hem-renk oldular. 5 çocuk yar oldular birbirlerine.
       -barutsuz mavzer oldular, renkperverlere.

1 yorum:

GregorSamsa dedi ki...

çok sağolasın cancağızım. yüzü boyalı beş şeffaf çocuk var orada, renksiz, ayrımsız, günlük saçma telaşlarımızdan bağımsız.

Yorum Gönder